Szerelési útmutató PVC
szalagfüggönyökhöz
 

Kampósoros PVC függöny felszerelése

A hőszigetelő PVC szalagfüggöny felszerelése nem igényel szaktudást, bárki elvégezheti. A rögzítésre szolgáló kampósort tiplik segítségével rögzítsük a falra vagy a mennyezetre, és erre akasszuk fel a PVC szalagokat!

A PVC szalagfüggönyök kampósoros tartószerkezete két részből áll:

1. kampós végződésre hajlított tartó acélszelvényből
2. lemezpárokból, amelyek a PVC szalagokat közrefogják

A kampósoros tartószerkezet a rögzítés legpraktikusabb típusa. Lehetővé teszi az átfedések egyéni igények szerinti kialakítását, utórendelések esetén a szalagokat akár egyesével is leakaszthatjuk, cserélhetjük. Vállalatunk rozsdamentes és horganyzott anyagú tartószerkezetet egyaránt gyárt.

Szerelés előtt szükséges a felület típusát ellenőrizni. A kampósort keményebb falra kell felhelyezni: tégla, beton, acél, fa. Abban az esetben, ha a fal minősége nem engedi (mert túlságosan lágy, pl. gipszkarton fal), hogy egyenesen felhelyezzük a kampósort a falra, tartószerkezetet (zártszelvényt) kell alkalmazni.

A tartószerkezetet, vagyis kampósort tiplik és csavarok segítségével rögzíthetjük a falba.

A kampósor egy hajlított acélszelvény, mely kialakításának köszönhetően rögzíthető mennyezetre és oldalfalra is egyaránt. A tartószerkezetet mindig vízszintes helyzetben szereljük fel. Az egyes szalagok a kampósor szélétől kerülnek felakasztásra: 1. szalag, 3. szalag, 5. szalag, közben helyeket hagyunk ki az átfedés miatt, az így kialakított sorra kerül fel a 2. szalag, 4. szalag 6. szalag.

2

Felfüggesztés a mennyezetre

 Felfüggesztés a falra

A szalagok átfedése

A kampósoros felfüggesztés és átfedés a vevő igényei szerint alakítható. Az 1 kampós átfedést (cca 35%) ott ajánljuk, ahol kisebb a hőmérsékletkülönbség a PVC szalagfüggöny által elválasztott két tér között, illetve kisebb huzat elleni védelemre szolgál. Nagyobb huzat esetén a 2 kampós átfedést (cca 65%) javasoljuk. A szalagok felhelyezésekor ügyelni kell, hogy a szegecsek lapos felei egymás felé nézzenek, így jobban illeszkednek egymáshoz a PVC szalagok, jobb szigetelést biztosítanak.

A szalagok méretre igazítása

A szalagokat általános esetben 100 mm-rel hosszabra gyártjuk, mint a a nyílás magassága. Ez teszi lehetővé, hogy akár nyíláson kívül, a nyílás fölé rögzítsük a tartószerkezetet. Felszerelés után a szalagok alját ajánlott a földfelszíntől 10 mm távolságra levágni, kés vagy sniccer segítségével.

200 mm széles szalag 1 kampós átfedéssel (35 – 35 mm)

5
200_1

200 mm széles szalag 2 kampós átfedéssel (80 – 80 mm)

200_2

200 mm-es szalagszélességnél a lemezpár 5 lyukkal van ellátva.

1 kampós átfedésnél (35%) a kampósor szélétől kell kezdeni a felhelyezést, utána ki kell hagyni 3 kampót, és ezután felakasztani a harmadik szalagot.

2 kampós átfedésnél (65%) a kampósor szélétől kell kezdeni a felhelyezést, utána ki kell hagyni 1 kampót, és ezután felakasztani a harmadik szalagot.

300 mm széles szalag 1 kampós átfedéssel (50 – 50 mm)

300_1

300 mm széles szalag 2 kampós átfedéssel (95 – 95 mm)

300_2

300 mm-es szalagszélességnél a lemezpár 7 lyukkal van ellátva.

1 kampós átfedésnél (35%) a kampósor szélétől kell kezdeni a felhelyezést, utána ki kell hagyni 5 kampót, és ezután felakasztani a harmadik szalagot.

2 kampós átfedésnél (65%) a kampósor szélétől kell kezdeni a felhelyezést, utána ki kell hagyni 3 kampót, és ezután felakasztani a harmadik szalagot.

400 mm széles szalag 1 kampós átfedéssel (70 – 70 mm)

400_1

400 mm széles szalag 2 kampós átfedéssel (115 – 115 mm)

400_2

400 mm-es szalagszélességnél a lemezpár 9 lyukkal van ellátva.

1 kampós átfedésnél (35%) a kampósor szélétől kell kezdeni a felhelyezést, utána ki kell hagyni 7 kampót, és ezután felakasztani a harmadik szalagot.

2 kampós átfedésnél (65%) a kampósor szélétől kell kezdeni a felhelyezést, utána ki kell hagyni 5 kampót, és ezután felakasztani a harmadik szalagot.

0
0

Keresés az oldalunkon:

+36 30 9076 177info@thermonet-trade.hu
Kosarad: