A Thermonet Trade Kft Általános Szerződési Feltételei

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.  Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A weboldal működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk! A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Thermonet Trade Kft. (székhelye: 1095 Budapest, Soroksári út 150. cégjegyzékszám: 01-09-196115; adószáma: 22706209-2-43); továbbiakban: Szolgáltató) és a Thermonet Trade Kft. által nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

Üzemeltetői adatok 

Cégnév: Thermonet Trade Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely 1095 Budapest, Soroksári út 150.
Telephely: 1095 Budapest, Soroksári út 150
Panaszkezelési cím: 1095 Budapest, Soroksári út 150
Adószám: 22706209-2-43

Képviselő: Bényei Imre Ügyvezető
Cégjegyzék szám: 01-09-196115
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Bíróság, mint cégbíróság
Szerződés nyelve: Magyar
Email: info@thermonet-trade.hu
Web: www.thermonet-trade.hu

Telefonos elérhetőség: 06-30/9076-177

Adatvédelmi nyílvántartási azonosító:
Személyes átvételi lehetőség: igen, telephelyi átvételi pontban
Megrendelések feldolgozása: munkanapokon 8 – 17 óra között
Megrendelések teljesítésének átlagos ideje munkanapban megadva: 2 – 15 munkanap
  

Általános rendelkezések

www.thermonet-trade.hu és társoldalai (pvc-szalagfuggony.hu) weboldalakon közzétettek kötelezettség-mentes ajánlatnak tekintendőek. Thermonet Trade Kft Kft. fenntartja a jogot, hogy termékeinek és szolgáltatásainak árát és tartalmát megváltoztassa vagy az aktuális készlet hiányában a megrendelést visszautasítsa. A webshopon keresztül beérkezett megrendelések automatikus visszaigazoló üzenete nem tekinthető sem aláírt, írásbeli szerződésnek, sem pedig a Megrendelő által a Thermonet Trade Kft. részére tett vételi ajánlat elfogadásának, csupán annak visszaigazolására szolgálnak, hogy a rendelési szándék eljutott hozzánk.

A szerződés létrejötte

A megrendelés akkor jön létre, amikor a Thermonet Trade Kft. munkatársa a megrendelés elfogadásáról írásban – elektronikus úton vagy papír alapon – a Megrendelő részére visszaigazolást küld.

Visszaigazolás: A visszaigazolás tartalmazza a rögzített munka sorszámát, és/vagy a termék vagy szolgáltatás részleteit, árát, fizetési módját és határidejét.

 1. Megvásárolható termékek körének bemutatása

A Thermonet Trade Kft. web áruházában történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel, illetve árajánlatkérés esetén, az írásos árajánlatban található Megrendelő kitöltésével, és ennek Vevőszolgálatunkhoz történő eljuttatásával lehetséges. A megjelenített termékek házhoz szállítással rendelhetőek meg, vagy a megrendelt terméket az ügyfél személyesen is átveheti a Szolgáltató telephelyén.

A Szolgáltató web áruházának termékkínálata: PVC szalagfüggönyök, PVC szalagok és PVC szalagfüggönyök rögzítési elemeiből (acél kampósor, acél lemezpárok, szegecsek) áll.

A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a Szolgáltató weboldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, kérdéseit számos formában felteheti, telefon, e-mail. Az általunk forgalmazott termék használati utasítását (szerelési útmutató) az megrendelés visszaigazoláshoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná meg a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze az elérhetőségeink valamelyikén és pótoljuk. Amennyiben a Weboldalon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon cégünkhöz, melynek adatait, elérhetőségét a kapcsolat menüpontban találja.

A termékek mellett feltüntetett ár nettó összeg, amely a 27%-os általános forgalmi adót nem tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra! A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

Regisztráció

A Szolgáltató web áruházi szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, regiszrációval vagy regisztráció nélkül is, amennyiben magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. A regisztrációra a főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor. A regisztráció során Önnek vezeték és keresztnevét, e-mail címét, telefonszámot kell beírnia. Az Üzemeltető a regisztrációról e-mailben aktiváló linket küld Önnek, amelynek segítségével véglegesítheti regisztrációját. Sikeres regisztrációt követően Ön bejelentkezhet Honlapunkon, ezt követően pedig elkezdheti a rendelést. Regisztrációját e-mailben meg kell erősítenie.

A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után van lehetőség. Leadott rendelést érintő adatok módosítására a telefonszámokon, vagy e-mail címünkön van lehetőség (kapcsolatok menüpont). A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A megrendelések feldolgozása 

Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 17 óráig. A megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a megjelölt feldolgozási idő lejárta után történik, akkor a megrendelés az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Szolgáltató az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 2 – 15 munkanap. Amennyiben a megrendelt termék nincs raktáron, akkor erről az Ügyfelet 48 órán belül e-mailen vagy telefonon tájékoztatjuk.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés lépéseinek bemutatása

 1. A termék kiválasztásához és a bevásárlókosár létrehozásához nem szükséges belépnie vagy regisztrálnia. Ön akár rendelkezik regisztrációval, akár nem, válogathat a termékek között. Az egyes termékek oldalán találhat a termékekhez kapcsolódóan bővebb információt, adott esetben termékleírást, és láthatja a termék bruttó árát és itt választhatja ki a megrendelni kívánt darabszámot (az alapértelmezett darabszám 1 db). Az Üzemeltető korlátozhatja, hogy egyes termékekre egyszerre mekkora mennyiségben adható le rendelés.

A „Folytatom a vásárlást” menüpontra kattintva folytathatja a keresést és létrehozhatja a megrendelni kívánt termékek listáját vagy megkezdheti a rendelés véglegesítését, amely három lépésből áll.

 1. A kiválasztott terméket a „Megrendelem” gombra kattintva helyezheti a „Bevásárlókosár”-ba.
 2. Ha nem szeretne további termékeket vásárolni a jobb fölső sarokban lévő „Kosár” gombra kattintva beléphet a bevásárlókosarába, ahol láthatja a megrendelni kívánt termék megnevezését, az egységárát, változtatni tudja a +/- gombbal a rendelt mennyiséget, alatta látja az összesített bruttó árat termékenként, az esetleges kedvezményt, az összes rendelendő tétel bruttó végösszegét. A rendelési mennyiséget a termék sorában tudja módosítani. A „Kosár ürítése” gombra kattintva a kosár teljes tartalmát törölni tudja.
 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a „Vásárlás folytatása” gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „Törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően nyomja meg a „Kosár frissítése” gombot.
 4. Szállítási és számlázási adatok megadására a „Pénztár” gomb megnyomása után van lehetőség.

A kiválasztott mód mellett láthatja a fizetési illetve szállítási móddal kapcsolatos fizetendő pluszköltségeket. Lehetősége van kiválasztani, hogy személyesen szeretné átvenni telephelyünkön a terméket, vagy Futárszolgálattal küldjük a szállítási címre. Amennyiben a személyes átvételi lehetőséget választja, akkor az átvételi időpont meghatározása miatt előzetes egyeztetésre van szükség.

Ha rendelkezik kedvezményes kuponkóddal, azt itt érvényesítheti. A „Vásárlás folytatása” gombbal visszatérhet a termékekhez, majd bármikor újra megnyithatja kosarát.

 1. Amennyiben rendelkezik regisztrációval, be tud jelentkezni. Amennyiben korábban nem adta meg telefonszámát, akkor itt a gördülékeny szállítás érdekében kötelező beírni. Regisztrált felhasználók esetén a rendszer automatikusan kitölti a korábban megadott adatokkal a rendelési felületet. Amennyiben nincs regisztrációja, az alábbi adatok megadása szükséges a rendelése leadásához: vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám; számlázási cím (közterület, település, irányítószám), szállítási cím (közterület, település, irányítószám).
 2. Adatbeviteli hibák javítása. A Kosár tartalma alatt láthatja a megrendelt termékeket, azok egységárát, a rendelt mennyiséget, a bruttó összesített árat, a fizetéssel, szállítással kapcsolatos költségeket, az esetleges engedményt és a minden költséget tartalmazó fizetendő bruttó végösszeget, számlázási és szállítási nevét és címét, valamint email-címét és telefonszámát.
 3. Az adatok megadását követően a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését. Előtte azonban még egyszer ellenőrizze a megadott adatokat.
 4. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Az e-mailben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége. Az e-mail-ben történő visszaigazolás 48 órán belül meg kell, hogy történjen, ez a webáruház rendszerek többségénél automatikusan megtörténik a megrendelés rögzítését követően.

Kérjük, kiemelten ügyeljen az elérhetőségi adatok pontos megadására. Rosszul megadott e-mail cím esetén a visszaigazolást nem tudjuk kézbesíteni a megrendelés beérkezéséről. Amennyiben a beérkezett üzenetek mappában nem találja a visszaigazolást ellenőrizze a SPAM – levélszemét mappákat is. Hibásan megadott telefonszám esetén nem tudjuk felvenni a kapcsolatot. Pontatlanul vagy hiányosan megadott kapcsolatfelvételi adatokból adódóan a megrendelés teljesítése ellehetetlenülhet.

A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után van lehetőség. Leadott rendelést érintő adatok módosítására a telefonszámokon, vagy e-mail címünkön van lehetőség (kapcsolatok menüpont).

Fizetési információk

A fizetési adatok megadása a Megrendelő kötelessége és a Megrendelő felelősségére történik.

Fizetési módok:

 • Banki előreutalás: az összeg számlánkra történő beérkezése után történhet meg a termék átadása.
 • Készpénz vagy utánvétel: a termék átadásakor készpénzben fizetendő a teljes összeg.
 • Halasztott banki utalás: kizárólag Céges Ügyfeleinknek megvalósítható fizetési mód, melynek elbírálása a megrendelés leadását követően a Thermonet Trade Kft saját hatáskörben bírál el.
 • Előleg bekérése: Thermonet Trade Kft. fenntartja a jogot, hogy saját hatáskörben döntsön előleg bekéréséről. Az előleg mértéke és fizetési határideje megegyezés kérdése, azonban ilyen esetben a munka megkezdésének feltétele az előleg számlánkra történő beérkezése.

Utánvétes fizetési opció esetén, a megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! 

Biztosítunk lehetőséget a csomag értékének előre történő kiegyenlítésére. Előre utalási szándékát kérjük, a megrendelés leadásakor jelezze írásban, online rendelés esetén pedig válassza ezt a fizetési opciót.

Céges ügyfeleinknek bizonyos feltételek esetében biztosítunk egyedi fizetési kondíciót (utólagos fizetési lehetőség), ezzel kapcsolatban minden megrendelést követően Ügyfélszolgálatunk felveszi a kapcsolatot a Megrendelővel, és ennek pontosítása után a megegyezett fizetési feltétellel történik meg a megrendelés visszaigazolása.

Figyelem!

A Thermonet Trade Kft. által kiállított számla átvételével a Megrendelő a teljesítést igazoltnak tekinti, azt mennyiségben és minőségben megfelelőnek fogadja el. A számla aláírása fizetési kötelezettséget jelent.

Thermonet Trade Kft. fenntartja a jogot, hogy a fizetési késdelembe esett Megrendelőtől újabb megbízást ne fogadjon el. A lejárt határidejű tartozás ügyében az előzetesen üzleti alapon megajánlott kedvezményt utólag visszavonja. A visszavont kedvezmény számlázásra kerül és az eredeti követelés összegét növeli. Minden Thermonet Trade Kft. által nyújtott kedvezmény kizárólag a fizetési mód és határidő teljesítésével együtt érvényes!

A termék személyes átvételére lehetőség van a Szolgáltató telephelyén mint átvételi pontban. Ebben az esetben szállítási díj nem kerül felszámolásra. A megrendelt terméket a csomag átvételekor az átvételi pontban kell kifizetni.  Ebben az esetben is biztosítunk lehetőséget a csomag értékének előre történő kiegyenlítésére. Előre utalási szándékát kérjük, a megrendelés leadásakor jelezze írásban.

A személyes átvételnél minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetése

A Szolgáltató a megrendelt árut házhoz szállítja szállítmányozó cég igénybevételével. Kiszállítás esetén a fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. Minden 20 000,- Ft alatti megrendelés esetén egységesen 2000,- Ft szállítási díjat számítunk fel. A Thermonet Trade Kft minden 20 000,- Ft, azaz Húszezer Forint feletti vásárlás esetén átvállalja a szállítási költséget, ezért ez a számlán sem fog szerepelni.

A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Házhoz szállítással kapcsolatos információk

Web áruházunk megrendeléseit csomagküldő szolgáltató igénybevételével teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. Ha szállítási címként munkahelyi címet jelöl meg, kérjük, mindenképpen tüntesse fel a cég nevét és a kiegészítő címadatokat a szállítási cím rovatban. Ha a megadott szállítási címen az ajtón (névtáblán vagy kapucsengőn) nem a megrendelő neve szerepel, kérjük, írja be a megjegyzés rovatba az ajtón (névtáblán vagy kapucsengőn) látható nevet is.

Ezek a kiegészítő információk lényegesek a csomag kézbesíthetőségének szempontjából, ezért kérjük, fordítson kellő figyelmet a pontos szállítási adatok megadására! A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg! Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük.

Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a szállítás és visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Tulajdonjog

Thermonet Trade Kft. minden termékével és szolgáltatásával összefüggésben fenntartja a tulajdonjogát mindaddig, amíg az adott megrendelés kifizetésre nem kerül. A kifizetetlen termékek a Thermonet Trade Kft. birtokába történő visszaadás, leszerelés és visszaszállítás a Megrendelő kötelessége és költsége. Amennyiben többszöri felszólítás után a kifizetetlen termék a Thermonet Trade Kft. birtokába nem kerül vissza, úgy annak visszajuttatását a Megrendelő költségén megszervezzük. A felmerülő költségeket a Megrendelőfelé továbbszámlázzuk és az eredeti követeléssel együtt kezeljük.

Elállás joga

Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott, a Thermonet Trade Kft. fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

Megrendelő az elállási jogot nem gyakorolhatja a webáruházunkban található olyan termékek és szolgáltatások esetén, melyek a Megrendelő saját kívánságára egyedileg kerülnek legyártásra. Ennek jogi háttere, hivatalos megfogalmazásban a 17/1999.(II.5.) kormány rendelet 5. paragrafus c) pontjában olvasható. A rendelésnél ezért körültekintően adja meg a méretet és az egyéb adatokat.

Felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő. Amennyiben a vevő a szerződés megkötése után felmondja azt, kötbérként a megrendelt áru értékének 100%-át köteles megfizetnie a Thermonet Trade Kft. részére.

Amennyiben a Megrendelő a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik. Megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Thermonet Trade Kft. címére. A Thermonet Trade Kft. kizárólag új állapotú, sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a Megrendelőnek kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 14 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Elállás esetén a Thermonet Trade Kft. követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

A fogyasztó nem élhet az elállás jogával, ha a terméket a vásárlást követően használatba fogta vagy bármilyen átalakításnak vetette alá, feltéve, hogy a termék megfelel a rajta feltüntetett minőségi követelményeknek.

Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, A Thermonet Trade Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

Thermonet Trade Kft. végig fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

Számlareklamációt a teljesítést követő 8 napig fogadunk el! A vevő köteles az áru átvétele után az esetleges téves szállításokat, mennyiségi eltéréseket és hiányosságokat 5 napon belül írásban jelezni. A bejelentésen meg kell adni a szállítólevél, szerződés, számla számát, az áru és a kifogások pontos leírását. Szállítási sérüléseket az áru rendeltetési helyre érkezését követően azonnal jelezni kell. A vevő vizsgálati kötelessége az egész szállítmányra kiterjed. A sérülés tényét és mértékét rá kell vezetni a szállítólevélre / átvételi elismervényre és azt a szállítóval alá kell íratni. Célszerű jegyzőkönyvet felvenni a kár nagyságáról. Esetleges hibák ellenére az árut át kell venni és megfelelően tárolni kell. Minden panaszt írásban, a megállapított egyes hibák pontos adataival kell benyújtani. Alkalmat kell adni a szállítónak a kifogásolt áru megtekintésére. Ha a hiba igazolásra kerül, választásunk szerint kijavítjuk, vagy az áru visszaadása ellenében hibátlan árut szállítunk. Hibás javítás vagy hibás pótszállítmány esetében a vevőnek jogában áll árengedményt kérni. A Megrendelő minden további kárigénye, mindegy milyen jogi alapból – amennyiben a törvény szerint lehetséges –, ki van zárva. Ha jelen feltételekben vagy a kötelező törvényi előírásokban nincs másképp szabályozva, velünk szemben, bármilyen kár miatt keletkező igények ki vannak zárva, ez nem érvényes szándékos vagy nagyfokú gondatlanságból eredő szerződéssértés esetére. A kizárás különösen az olyan következménykárok miatti igényeket foglalja magába, mint a termeléskiesés vagy elmaradt nyereség.

A jótállásról, akellékszavatosságról, a termékszavatosságról szóló tájékoztató

A megrendelt áru kézhezvételekor ellenőrizze annak sértetlenségét. Ha a csomag sérült és nincs mellékelve a futár által kitöltött kárfelvételi jegyzőkönyv, kérjük, ne vegye át a csomagot!

Áruhiány esetén küldje el a futár által kitöltött jegyzőkönyvet, és azonnal pótoljuk a hiányzó terméket. A további reklamációk/garanciális ügyek érvényesítése érdekében kérjük, őrizze meg a kifizetését igazoló számlát és szállítólevelet.

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényekre a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben foglaltak az érvényesek.

 • Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Thermonet Trade Kft.  hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő két évnél rövidebb határidő esetén legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Thermonet Trade Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 • Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. 

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Adatkezelési nyilatkozat

A www.thermonet-trade.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a Thermonet Trade Kft. kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges – megadandó adatok:

– név
– e-mail cím
– telefonszám
– irányítószám
– település
– utca, házszám
– emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrációkor megadandó adatok:

A regisztráció során megadott  adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk.

– e-mail cím
– használni kívánt jelszó
– név
– telefonszám
– irányítószám
– település
– utca, házszám
– emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra:

– eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
– regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

Statisztikai adatok 

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Thermonet Trade kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A Thermonet Trade Kft.  által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik) 

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a  szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, elmúlt-e már 18 éves kérdésre történő válasz. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.

Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Thermonet Trade Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a info@thermonet-trade.hu e-mail címen, vagy kapcsolati lehetőségeink egyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően a kapcsolati lehetőségeink egyikén kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

Jogorvoslattal élhet

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
URL: http://naih.hu

 

Egyéb rendelkezések, információk

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.  A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Thermonet Trade Kft.  általános szerződési feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát. Jelen dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

0
0

Keresés az oldalunkon:

+36 30 9076 177info@thermonet-trade.hu
Kosarad: